Örtsalt

Syster och jag har gjort eget örtsalt.

Vi tog alldeles vanligt finkornigt salt och hade i alla kryddväxter vi hittade i trädgården, bland annat kungsmynta, timjan, gräslök, dragon, libbsticka och vitlök.

Klippte i lite av förra sommarens torkade tomater och efter ett dygn i långpannan hade saltet sugit åt sig smaken från örterna som blivit snustorra. Krossade alltihopa i morteln för att pulvrisera bladen.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: