Rabarberchutney

Min kära vän T och jag bodde för ett par år sedan i ett radhus med en tillhörande minimal trädgård. Det enda som växte med undantag för gräsmattan var rabarbern, men den var å andra sidan ett praktexemplar. När vi tröttnat på rabarberpaj började vi leta nya recept och hittade följande i någon veckotidning som riktar sig till målgruppen husmödrar.

Rabarberchutney

375 g rabarber
2-3 vitlöksklyftor
1×1 cm ingefära
2 msk ättika 24%
1 dl farinstocker
2 dl socker
1 krm cayennepeppar
1 krm senapspulver

Skär rabarbern i 1cm stora bitar, finhacka vitlöken och strimla ingefäran.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i en timme.
Häll chutneyn i en upphettad glasburk och förslut.


Passar jättebra till grillat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: