Finaste vintergardinerna

Lägenheten vi bor i är alldeles förskräckligt dåligt isolerad, så när snön lägger sig på taket så bildas det fantastiskt vackra istappar. Just nu såhär i början på vintern är dom ganska små, men efter ett tag så växer dom sig ända ner till fönsterbecket, växer i hop och bildar mer som en matta än fritt hängande istappar och bygger dessutom på en 2-3dm på djupet. Kan också tillägga att fönstret är 3,40 x 1,85m stort.

Gatan nedanför fönstret brukar stängas av med rep och varningsskyltar så då kan ju folk välja att inte promenera just där under. Men tyvärr så bildas lika vackra men också dödsbringade istappar alldeles ovanför våran ytterdörr ut från trapphuset, känns lite så där lagom hälsosamt att riskera att få en sån där 100kilos siklump i huvudet varje gång man går in eller ut.
Emellanåt kommer någon i skylift och bankar bort all is från hela huset, men det sker kanske inte så ofta som det borde.

Man kan ju undra vad som i längden vore billigast. Att ta engångskostnaden och isolera alla vindstak, eller att varje vinter elda för kråkorna och sen vara tvungen att hyra in skylift och personal som bankar ner isen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: