Pepparkakshus

Man kan ju inte få för mycket pepparkakor såhär innan jul, så har knåpat i hop en till deg för pepparkakshustillverkning.

 
PEPPARKAKSDEG
200 g smör
3 dl  grädde
3 dl sirap
200 g brun farin
200 g strösocker
2 strukna msk malen kanel
1 struken msk malen ingefära
1/4 struken msk malen kryddnejlika
1 knivsudd kryddpeppar
1 msk finriven pomeransskal
8 st finstötta kardemumma kärnor
1,3 kg vetemjöl
2 msk bikarbonat

Kör rumstempererat smör i assistent, rör i vispad grädde, kryddor, sirap, socker och farin. Blandas 15-20 minuter.
Ha i mjöl och bikarbonat, kör tills degen är blandad och smidig. Låt vila minimum 1 dygn, helst två eller fler dygn.
När du bakar ut degen, kavla den tunt och grädda kakorna gyllenbruna i 200 grader.

De här kakorna blir inte fullt lika goda som pepparkakorna jag skrivit om i inlägget innan, men den här degen är bra till husbyggen.

Jag har en ganska stor samling pepparkaksformar, men med kreativa pepparkaksbagare blir det till att skära för hand.

Blev många kakor.

 

 

 

Advertisements

1 kommentar

  1. andeath said,

    december 14, 2010 den 1:04 f m

    Sådär ja! helt fantastiskt 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: