Det här receptet på trädgårds bröd fick jag av en av de underbara lärarinnorna på Mora folkhögskola. Brödet passar utmärk att baka så här på hösten när det är skördetider. Jag har haft i gurka istället för squash, funkar lika bra.
Brödet är jättegott med smör och ost, och passar utmärkt till mat.
TRÄDGÅRDSBRÖD
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk matolja
1/2 msk honung
1 stor gul lök hackad
500 g squash grovriven
1 tsk timjan
1 dl solrosfön
1 msk salt
ca 14-16 dl vetemjöl
Gör en deg av alla ingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Baka ut till två bröd och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med olja och garnera med grovsalt och solrosfrön.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter eller tills termometer visar 95 grader.
Kommentera