Natten då år 2012 övergick i 2013

Andra året med steampunktema på nyårsafton! Förra årets bilder ses här.

Tack till alla som var med! Galet trevligt! 😀

För folk som är extraintresserade följer här en liten skriftlig redogörelse för mina kläder och i viss mån hur jag tillverkat dem, ni andra kan skrolla ner till bilderna 😉
Jag var sömmerska med stora tygsaxen i läderhölster instoppat i strumpebandet och med ett gäng fingerborgar som ringar. Cylinderhatten av ståltråd gjorde jag för 8 år sedan, piffade till den med vitt/guldband fläckvis färgat med te och en guldtrådrulle med korsade stoppnålar i. Dessutom pryddes min frisyr med fina trådrullar av trä. Två strumpstickor med pålimmade pärlor i ena änden funkade utmärkt som hattnålar. Klippte till en rejäl urringning på tröjan och slog i öljetter och drog i ett sidenband.
Kjolen är sydd av ett ljusgult tyg som jag haft liggandes nere i hamnen på en enorm rostig järnbit i några veckor för att få fram en rostig ton. Blev tyvärr dock inte så rostfläckat som jag förväntat mig. Spetskanten på kjolen har även den färgats med rost.
Bältet är sytt av massa läderspillbitar och spännet är en med hjälp av metallsåg moddad upphängning/dekoration/avslutning på en korstyngsbonad jag hittade på loppis.
När jag sprang runt i stans alla butiker och letade efter snygga långrandiga strumpbyxor råkade jag istället hitta den lilla västen!

Annonser

4 kommentarer

 1. Jonas said,

  februari 28, 2013 den 5:34 e m

  Vilka fina bilder! Apropå saxen så fyndade jag en liknande, kanske något större, på loppis för 10 kr för ett tag sedan. Rejält tjocka blad m.m. på den, Erik-Anton Bergs märke. Riktigt nöjd med det fyndet :). Hatten var ju helgrym den ser nästan surrealistisk ut. Och resten passar dig galant, jag har nog inte sett en ståtligare sömmerska :P.

  Vill ju verkligen inte kritisera men däremot tipsa. Jag hade nog dragit ett måttband istället för läderrem på den röda överdelen :).

  • Elin said,

   februari 28, 2013 den 7:49 e m

   Vilken bra idé Jonas! Jag har ju ett lite smalt måttband som skulle passa perfekt. Så ska jag ha nästa gång Fröken Sömmerska är ute på äventyr 🙂

 2. februari 28, 2013 den 6:33 e m

  […] Assint rämmil har fina bilder från en nyårsfest i steampunkstass, med en beskrivning av hur hon tänkt med sina kläder. Jag gillar sån bakgrundsinformation, det […]

 3. Emma Frost said,

  februari 28, 2013 den 8:12 e m

  Snyggt, snyggt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: